tag
Forsiden Oppdag islam Profeten Glemt kunnskap Søk

Huden og smerte


Fra moderne fysiologi vet vi at huden er følsom mot ytre påvirkinger på grunn av nerveendinger i smerte reseptorer. (Se "Medical Physiology av A.C. Guton s.854). Det er også kjent at hvis bransåret er dypt og huden er fullstendig brent, vil huden miste følsomheten for smerte. Allah sier i surah an-Nisa ayat 59:

De som fornekter Vårt ord, vil Vi la møte Ilden. Hver gang deres hud er avbrent, vil Vi bytte den og gi dem en ny, så de kan få føle smerten. Gud er mektig, - vis. (4:59)

Den ovenfornevnte ayat indikerer et tydlig forhold mellom smerte og det å ha frisk hud. Da professor Tajasen fra det medisinske universitetet i Chiang-Mai, Thailand, ble vist dette koranske ayat, på den 8ende Saudi Medical Conference (tilgjenglig på video fra Al-Nasr), ble han overrasket. Han hevdet at dette dermatologiske fenomenet ikke kunne ha vært kjent av noen mennesklig kilde for 1400 år siden. Vitenskapen har kunn nylig oppdaget at huden innholder nerve-endinger og at hvis de blir brent mistes følsomheten for smerte.

Professoren fortsatte med å si at hans studier ledet ham i å tro at det Koranen sa var riktig. Muhammad (fred være med ham) kunne hverken lese eller skrive, derfor måtte sannheten ha bli åpenbart av en Skaper. Følgelig reverterte professor Tajasen til islam.


‹‹ Tilbake


 

Aktuelt

Tarawih – Hvor mange rak`at er sunnah?
I senere tid er det blitt et stadig mer populært synspunkt å tro at sunnah er å be 8 rak`at tarawih, og at 20 rak`at er ...

 
  Les mer  

Nye bønnetider fra IRN

IRN har utgitt nye standardiserte bønnetider for Norge. Se bønnetidene her


Bønnetider på iPhone og Android

 

Mest delt på Facebook
Copyright © 2008 - 2019