tag
Forsiden Oppdag islam Profeten Glemt kunnskap Søk

Biene


Verden har generelt trodd at bien er hannkjønn. For eksempel, i William Shakespeare's Henry the Fourth trodde de at biene var soldater underlagt kongen. Vi vet nå at arbeidende biene er hunnkjønn som blir dirigert av en dronning. En typisk bikube koloni innholder omtrent 80,000 sterile hunnbier, en dronning og  kun et få hundretall hannbier.

I arabisk språk har ord kun hankjønn og hunkjønn derfor kan en oversettelse av Koranen miste sin betydning da den blir oversatt, dette gjelder særlig engelsk. Over 1400 år siden nevnte Allah i sin Bok, at bien forlatter sitt hjem for å finne mat, og bien blir nevnt som hunkjønn.  Dette er i overenstemmelse med moderne vitenskaplig fakta at hankjønn bien ikke forlatter huset for å finne mat. Allah sier i surah an-Nahl ayat 70-71:

Herren har ingitt biene: 'Finn dere hus i fjell og trær, og i det menneskene setter opp. Spis så av alskens frukt, og følgelig i lydighet Herrens veier'. Og ut av deres indre kommer en saft av skiftende sort, og i den er legedom(kur for sykdommer) for menneskene. Heri er jærtegn for folk som vurderer. (16:70-71)


‹‹ Tilbake


 

Aktuelt

Tarawih – Hvor mange rak`at er sunnah?
I senere tid er det blitt et stadig mer populært synspunkt å tro at sunnah er å be 8 rak`at tarawih, og at 20 rak`at er ...

 
  Les mer  

Nye bønnetider fra IRN

IRN har utgitt nye standardiserte bønnetider for Norge. Se bønnetidene her


Bønnetider på iPhone og Android

 

Mest delt på Facebook
Copyright © 2008 - 2019