tag
Forsiden Oppdag islam Profeten Glemt kunnskap Søk

Beskrivelse av profeten Muhammad (fvmh)


Folk som kjente profeten Muhammad, Guds fred være med ham, sa at han var en snill og omtenksom mann. Fra han var ung ,fikk han oppnavnet Al-Amin, som betyr "den sannferdige".
Han var middels høy og sterk med mørkt tykt, svakt krøllet hår og skjegg. Hans store sorte øyner gjorde et sterkt inntrykk. I begeistrede øyeblikk syntes hans ansikt å utstråle en overnaturlig kraft. Han hadde en imponerende oppfattelsesevne, oppfinnsomhet og hukommelse. Han arbeidet alltid hardt.

Selv da han ble Arabias mektigste mann, levde han som sine medborgere. Hans eneste luksus var en hest, personlig våpen, parfyme og et par gule støvler, som Etiopias hersker hadde gitt ham. Han erklærte, at Gud hadde forbudt ham å bære gull og silke. Han reparerte selv sine sandaler, melket gjeiten, tente ilden og feiet gulvet. Han klagde aldri over maten, han spiste den eller lot den være. Bygbrød, dadler og vann var hans daglige føde, melk og honning en luksus.

Sendebudet likte barn og gikk ikke forbi dem uten et smil eller et vennlig ord. Da hans barnebarn Ummah var liten, bar han henne på skuldrene under den offentlige bønn, satte henne fra seg, når han skulle bøye seg og falle på kne, og tok henne så opp igjen. Anas, som som gutt ble hans tjener, forteller: "Jeg tjente Profeten i ti år, og han sa aldri "fy" til meg eller "hvorfor gjør du det?" og "hvorfor gjør du ikke det?"" (Bukhari)

Han var dyrevenn:
- "Bruk ikke dyrets rygg som din talerstol etter reisen!"
- "Ta byrdene av kamelene før bønnen!"
- "Hvem har gjort denne fugl ondt ved å ta dens unger? Giv dem tilbake til henne!"
Han fortalte om en umoralsk kvinne, som hentet vann i sin sko til en tørst hund. "Av denne grunn ble hun tilgitt."

Sendebudet unngikk ikke sorger i sine siste år. To av hans døtre, adoptivsønnen og den 1-årige sønn døde. Han bar tålmodig sin sorg.

- "Lovpris ikke meg, som de kristne lovpriser Marias sønn! Si: "Guds tjener og sendebud."
- "Jeg ber om Guds tilgivelse og vender meg til Ham i anger mer enn 70 ganger om dagen." (Bukhari)
Da han en gang hadde gitt et dårligt råd om daddelavling, sa han: "Når jeg veileder dere om noe utfra min egen mening, så husk, at jeg kun er et menneske!" (Muslim)

"I Guds sendebud har dere hatt et godt eksempel for den som setter sitt håp til Gud , og den ytterste Dag , og stadig kommer Gud ihu."
( Koranen, 33:21) 


Artikkelen er hentet fra http://www.islamnorge.cjb.net/


‹‹ Tilbake


Profeten

Livshistorien Profetens karakter Mer om Profeten
 

Aktuelt

Tarawih – Hvor mange rak`at er sunnah?
I senere tid er det blitt et stadig mer populært synspunkt å tro at sunnah er å be 8 rak`at tarawih, og at 20 rak`at er ...

 
  Les mer  

Nye bønnetider fra IRN

IRN har utgitt nye standardiserte bønnetider for Norge. Se bønnetidene her


Bønnetider på iPhone og Android

 

Mest delt på Facebook
Copyright © 2008 - 2024