tag
Forsiden Oppdag islam Profeten Glemt kunnskap Søk

Hva er lovlig/ulovlig når man omgås kvinner?


Hentet fra wim.no

Alhamdolillah, Jeg konverterte til islam for to år siden. Hittil har ingen forklart meg om khalwa mellom kjønnene. Hva er lovlig/ulovlig når man må omgås kvinner? Jeg håper du kan gi meg et detaljert svar på dette, da jeg blir veldig forvirret i situasjoner hvor jeg må omgås kvinner.


Image

I Allahs navn, den mest Barmhjertige, den Nåderike.

I islam er det tillatt å omgås det motsatte kjønn så lenge man holder seg innenfor de fastsatte grensene. Disse kan vi lese om i Koranen og sunnah.

Kort svart:

Når du skal omgås kvinner som du ikke er mehrem for, bør du først og fremst unngå å være alene med henne. Stirring og fysisk kontakt er også strengt forbudt.

Mer detaljert:

1. Khalwa forekommer dersom en eller flere menn er alene med en kvinne på et sted hvor ingen kan se dem eller komme inn. Det er ikke khalwa dersom det er en man og flere kvinner i et rom. Khalwa er altså forbudt. Selvsagt er dette for å beskytte kvinnen, og hindre at menn blir fristet. Er du i ett rom med to eller flere kvinner er ikke dette khalwa, og du har ingen grunn til å føle deg utilpass..

2. Koranen påbyr både kvinner og menn å vokte deres blikk. Dessverre er det mange muslimer som ikke praktiserer dette påbudet. Dette betyr altså at du ikke skal stirre på det motsatte kjønn. Å vokte deres blikk betyr at du ikke skal stirre på kvinnens ansikt Dette betyr ikke at du skal holde øynene klistret fast til bakken. I vesten kan dette bli sett på som mangel på folkeskikk. Muslimske lærde har sagt at det er tillat å se på kvinnens ansikt i visse tilfeller. For eksempel når du leter etter en kvinne du skal gifte deg med, er det lov å se på henne. Hvis du har en jobb hvor du er nødt til se på andre mennesker er det tillat å se. Så lenge du ikke ser med lyst/begjær. Hvis du er en lærer, er det tillat å se på dine kvinnelige studenter, så lenge du ikke stirrer eller ser med begjær. Kort sagt, vær anstendig og respektfull.

3. I følge sharia, hvor stirring ikke er tillat er det også forbudt med berøring. Dette kan bli vanskelig i vesten hvor håndhilsing for eksempel er vanlig folkeskikk. I følge islam er det forbudt å håndhilse på det motsatte kjønn. Vår profet, fred være med ham, håndhilste aldri på kvinner han ikke var mehrem for. Men prøv å gjøre dette på en måte som ikke fornærmer den andre personen. Mange ikke-muslimer aksepterer dette når vi forklarer dem at vår religion ikke tillater oss å håndhilse på det motsatte kjønn.

4. Dekke til awrah. Et annet krav for samspill mellom kvinner og menn er at alle har dekket til sin awrah. For menn betyr dette at de skal dekke til det som er mellom navlen og knærne. Kvinner skal dekke hele kroppen bortsett fra ansiktet og hender. Selvsagt er dette fullt mulig i muslimske sammenkomster. Men det er veldig få steder i denne verden hvor du kan treffe kvinner som alltid har dekket seg til. Bor du i vesten vil du alltid støte på kvinner som lettkledde. Da trenger du å være anstendig, være respektfull, og unngå å stirre.

Konklusjon: I situasjoner hvor du må omgås kvinner, muslimer eller ikke muslimer, vær anstendig og respektfull. Det er ingen problem å snakke med, eller jobbe med det motsatte kjønn, når det trengs. Så lenge vi holder oss innenfor de islamske grensene, insha'Allah, vil det gå bra. Du trenger ikke å føle deg ukomfortabel når det er kvinner rundt deg. Jeg har sett muslimske brødre som begynner å stresse av synet på en kvinne. Dette er unødvendig. Jeg har også sett brødre som føler seg komfortable når de snakker med ikke-muslimske kvinner, men så snart en muslimsk kvinne kommer til synet, ignorer de henne og sier ikke en gang salam. Dette er unødvendig og virker veldig rart for ikke muslimer som legger merke til dette.

Her er det viktig å huske profetens, fred være med ham, eksemplariske oppførsel. Han var anstendig, respektfull, og snill mot alle. Han er det beste eksempelet for oss.

Jeg håper dette vil hjelpe deg.

Allah alene gir suksess, og Allah vet best.

Oversatt av Salma Khan, kilde: sunnipath.com
Artikkelen er hentet fra wim.no


‹‹ Tilbake


Glemt kunnskap

'Aqidah - Troen Fiqh - Islamsk rettslære 'Ibadah - Tilbedelse Mu'amalah - Økonomi Akhlaq - Væremåte Mu'asharah - Samfunn
 

Aktuelt

Tarawih – Hvor mange rak`at er sunnah?
I senere tid er det blitt et stadig mer populært synspunkt å tro at sunnah er å be 8 rak`at tarawih, og at 20 rak`at er ...

 
  Les mer  

Nye bønnetider fra IRN

IRN har utgitt nye standardiserte bønnetider for Norge. Se bønnetidene her


Bønnetider på iPhone og Android

 

Mest delt på Facebook
Copyright © 2008 - 2024