tag
Forsiden Oppdag islam Profeten Glemt kunnskap Søk

Fiqh om punktlighet


Hentet fra wim.no

Spørsmål:

Muslimer har et rykte på seg at de alltid er forsinket når det gjelder alt. MST (muslimsk standard tid) er på folkemunne oppfattet for å en god stund etter den avtalte tiden for start av en begivenhet, jobb, skole eller møte. Hva er fiqh'en angående punktlighet og bli forsinket?


 Image

Svar:

Wa Alaykum Assalam wa Rahmatullah wa Barakatuhu,

Å si seg enig i å møte et sted til et gitt tidspunkt er som å ha gitt et løfte, slik at fiqh om avtaler dermed gjør seg gjeldende her. Å gi et løfte uten å være fast bestemt eller sikker på å kunne oppfylle det, er uanstendig, dog ikke syndig da uventede forhold kan hindre en i å fullbyrde det.

For kontrakter og andre juridiske avtaler som inngåes i det profesjonelle liv er saken annerledes. Allah sier: ”Du som tror, fullfør dine avtaler/kontrakter”. De lærde nevner at det med (bindende) avtaler (eller kontrakter) her menes alle type forpliktelser. Det er obligatorisk (fard) å være presis hvis det er forventet. Selv små forsinkelser regnes her i det minste som uanstendig, og er for en muslim i vår tid upassende. Unødvendig opphold er ellers syndig, bortsett fra små forsinkelser som etter sedvane blir oversett.

De troende bør forme seg selv til å bli av den beste karakter, for Allahs sendebud (måtte Allah velsignelser og fred være med ham) sa: ”Den av dere som har best karakter vil være meg nærmest på Dommens Dag.”

Shaykh Muhammad Qaylish nevner at i våre tider, når Shariah i høyeste grad er fraværende i våre samfunn, er vi ambassadører av islam og må handle på en måte som gir positivt inntrykk av Islam. Dette innebærer:

  1. Å overgå oss selv i å være presise og holde avtaler.
  2. Å være medgjørlige uten å være slakke.

Og Allah den Høyeste vet best.

Wassalam.

Oversatt av Javaria T. kilde sunnipath.com
Artikkelen er hentet fra wim.no


‹‹ Tilbake


Glemt kunnskap

'Aqidah - Troen Fiqh - Islamsk rettslære 'Ibadah - Tilbedelse Mu'amalah - Økonomi Akhlaq - Væremåte Mu'asharah - Samfunn
 

Aktuelt

Tarawih – Hvor mange rak`at er sunnah?
I senere tid er det blitt et stadig mer populært synspunkt å tro at sunnah er å be 8 rak`at tarawih, og at 20 rak`at er ...

 
  Les mer  

Nye bønnetider fra IRN

IRN har utgitt nye standardiserte bønnetider for Norge. Se bønnetidene her


Bønnetider på iPhone og Android

 

Mest delt på Facebook
Copyright © 2008 - 2024