tag
Forsiden Oppdag islam Profeten Glemt kunnskap Søk

Hva er lovlig/ulovlig når man omgås kvinner?

Alhamdolillah, Jeg konverterte til islam for to år siden. Hittil har ingen forklart meg om khalwa mellom kjønnene. Hva er lovlig/ulovlig når man må omgås kvinner? Jeg håper du kan gi meg et detaljert svar på dette, da jeg blir veldig forvirret i situasjoner hvor jeg må omgås kvinner.

Les mer

Å påby det rette og forby det gale

Det er viktig å forstå hvor viktig påbudet fra Allah er, om å forsøke å påvirke samfunnet i en positiv retning ved å påby det rette og forby det gale [arabisk: 'amr bil ma'ruf wa nahy 'anil munkar].

Les mer

Ekteskap innenfor sin egen kaste

Kunne du vennligst fortelle meg hva Islam sier om kastesystemet, som vi finner i India og også i Pakistan? (f.eks ens zaat, om en er rajput eller jatt osv). Dette er kanskje ikke så viktig for folk i dag som det pleide å være, men mange gifter enda bort sine barn innenfor sin egen kaste på grunn av ting som status osv. Er ikke dette galt?

Les mer

Fiqh om punktlighet

Muslimer har et rykte på seg at de alltid er forsinket når det gjelder alt. MST (muslimsk standard tid) er på folkemunne oppfattet for å en god stund etter den avtalte tiden for start av en begivenhet, jobb, skole eller møte. Hva er fiqh'en angående punktlighet og bli forsinket?

Les mer


Glemt kunnskap

'Aqidah - Troen Fiqh - Islamsk rettslære 'Ibadah - Tilbedelse Mu'amalah - Økonomi Akhlaq - Væremåte Mu'asharah - Samfunn
 

Aktuelt

Tarawih – Hvor mange rak`at er sunnah?
I senere tid er det blitt et stadig mer populært synspunkt å tro at sunnah er å be 8 rak`at tarawih, og at 20 rak`at er ...

 
  Les mer  

Nye bønnetider fra IRN

IRN har utgitt nye standardiserte bønnetider for Norge. Se bønnetidene her


Bønnetider på iPhone og Android

 

Mest delt på Facebook
Copyright © 2008 - 2023